07:08
16 oktober 2018

HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur start 10 oktober

HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur start 10 oktober

Uw lokale veiligheidsbeleid scherpstellen
Woensdag 10 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november 2018

16.00 – 19.30 uur met lichte maaltijd
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag

Met: Prof. dr. Hans Boutellier, Prof. dr. Ira Helsloot, Steven De Smet, dr. Elke Devroe, burgemeester Henk Robben, dr. Marc Schuilenburg, dr. Ronald van Steden

Ondermijning, risicovolle evenementen en protestacties in uw gemeente, dumping van drugsafval, aanslagen, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast door jongeren, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld, agressie tegen frontlijnwerkers.

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners.

Om uw lokale veiligheidsbeleid scherp te stellen moet u het regelmatig onder de loep nemen. Tijdens de collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ krijgt u inzicht in belangrijke maatschappelijke trends en ontwikkelingen, waarna u uw beleid met behulp van een toolbox analyseert op blinde vlekken en mogelijke hiaten.

Aan de hand van empirisch onderzoek leert u van voorbeelden uit diverse Europese Steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen. Welke innovaties zijn voor u als kleine, middelgrote of grote gemeente bruikbaar in de uitvoering?

Met behulp van deze voorbeelden, uw eigen kennis en ervaring en die van de andere deelnemers helpen de sprekers u uw veiligheidsbeleid te analyseren, scherp te stellen en te verantwoorden.

Mogen wij u verwelkomen vanaf 10 oktober 2018 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Lees verder en schrijf u in via haagscongresbureau.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *