02:00
16 augustus 2018

Hans Boutellier verzorgt college tijdens reeks Haags Congres Bureau 10 oktober 2018

Hans Boutellier verzorgt college tijdens reeks Haags Congres Bureau 10 oktober 2018

Hans Boutellier mag 10 oktober 2018 aftrappen met een lezing over veiligheid in een improvisatiemaatschappij van de collegereeks Veiligheid, recht en bestuur van het Haags Congres Bureau. Binnen deze reeks staan de fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in gemeenten centraal. Van een omgevallen bouwkraan, rellen rondom de komst van een AZC tot radicalisering; de uitdagingen voor de gemeenten zijn talrijk en divers. Gecombineerd met beperkte middelen en een ander politiebestel en sociale orde, is het zaak om goede goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners.

De collegereeks biedt burgemeesters, wethouders, hoofden van politie en bestuur- en beleidsadviseurs de mogelijkheid om, door middel van 5 compacte middag/avondcolleges, gezamenlijk hun eigen handelen onder de loep te nemen. Naast Hans Boutellier, leveren ook prof. Dr. Ira Helsloot (Radboud Universiteit), Dr. Elke Devroe (Universiteit Leiden), Steven De Smet (Gentse Politie), Dr. Ronald van Steden (Universiteit van Amsterdam) en Marc Schuilenburg (Universiteit van Amsterdam) een bijdrage aan de reeks. Samen met hen en met andere bestuurders worden tal van onderwerpen besproken en gereflecteerd op de totstandkoming en uitvoering van veiligheidsbeleid.

Meer informatie
Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’
Wanneer: Vanaf 10 oktober 2018
Waar: Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag
Tijdstip: Van 16.00 – 19.30 uur, inclusief gezamenlijke maaltijden
Aanmelden: Voor het volledige programma en inschrijven kunt u terecht op de website van het congresbureau, zie http://www.haagscongresbureau.nl/congressen/veiligheid-recht-bestuur/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *