11:34
17 november 2019

De Veiligheidstafel Live 2019 Big Tech: Digitale gangsters? – 27 november

De Veiligheidstafel Live 2019 Big Tech: Digitale gangsters? – 27 november

Minicolleges + debat
De Veiligheidstafel Live 2019
Big Tech: Digitale gangsters?
Woensdag 27 november 2019

16.00 – 19.00 uur met buffet
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

5 keer per jaar wordt u aan De Veiligheidstafel Live bijgepraat over een urgente actuele ontwikkeling op het gebied van veiligheid en maatschappij

Met medewerking van o.a. Bob Hoogenboom en spraakmakende gasten

Op 27 november is de eerste editie van de Veiligheidstafel Live! met o.a. Kees Verhoeven, kamerlid D66 met de portefeuille Europa, inlichtingendiensten, ICT, privacy en cyberveiligheid, marktordening en mededinging en Jochem de Groot, Corporate Affairs Director bij Microsoft. Ook zal Marc Schuilenburg, Universitair docent Criminologie bij de Vrije Universiteit Amsterdam, een mini-college verzorgen en Marcel Canoy een reflectie op de mini-colleges.

Deze editie zal het gaan om het thema: Big Tech: Digitale gangsters?

Big Tech, ofwel de verzameling grootste techbedrijven van deze tijd, heeft veel innovaties beschikbaar gemaakt voor een grote groep burgers en bedrijven.

Waar aanvankelijk de reacties hier op overwegend verheugd en positief waren, lijkt er een kentering te zijn naar een meer kritische benadering en een grotere aandacht voor een aantal risico’s.

Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht! Waarbij alle pro’s en contra’s worden meegewogen, rechten worden beschermd en waarbij het kind niet met het badwater wordt weg gegooid.

Op 27 november gaan we in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort met wetenschappers, politici, vertegenwoordigers van techbedrijven, toezichthouders en journalisten op zoek naar dat nieuwe evenwicht.

Tijdens ‘De VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale gangsters?’ wordt u in een aantal mini-colleges op de hoogte gebracht van de kansen en mogelijkheden én van de risico’s van het toenemend gebruik van deze innovaties en van de groeiende invloed van Big Tech op het dagelijks leven. In het debat erna zullen we met elkaar bezien of een nieuwe balans mogelijk is en hoe deze er dan ongeveer uit zou moeten zien.

Programma 27 november bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

16.00 uur Welkom

16.15 uur Inleiding op het thema door Bob Hoogenboom

16.30 uur 3 Minicolleges
In hoog tempo een overzicht van de risico’s, dilemma’s, kansen en oplossingsrichtingen met onder meer dr. Marc Schuilenburg, VU

17.30 uur Buffet

18.00 uur Reflectie op de minicolleges door Marcel Canoy

18.15 uur Debat met spreker en deelnemers

18.50 uur Lessons learned en afronding door Bob Hoogenboom

Mogen wij u verwelkomen op 27 november 2019 bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Lees verder en schrijf u in via haagscongresbureau.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *