09:17
23 mei 2022

Cao Kinderopvang definitief; bezwaren ongegrond verklaard

Cao Kinderopvang definitief; bezwaren ongegrond verklaard

De cao Kinderopvang is Algemeen Verbindend Verklaard (avv) door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit betekent dat de cao-bepalingen die zijn opgesteld door cao-partijen BK, BMK en CNV gelden voor alle werkgevers en werknemers in de kinderopvang. De bezwaren van de BVOK zijn ongegrond verklaard.

De cao-onderhandelingen voor de kinderopvang hielden de gemoederen flink bezig de afgelopen tijd. Zo werd de sector enigszins verrast door een cao-akkoord tussen partijen BK, BMK en CNV, organiseerde de FNV landelijk stakingen als protest tegen het cao-akkoord en de hoge werkdruk en sloot de BVOK een cao-akkoord met LBV. Ook bracht de BVOK bezwaren in tegen de avv-procedure van het cao-akkoord tussen de BK, BMK en CNV. Kortom: er heerste verdeeldheid in de sector en dat bleef niet onopgemerkt bij SZW.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.