07:29
29 februari 2020

Camera in beeld – Zo’n 100.000 particuliere bewakingscamera’s in database politie

Camera in beeld – Zo’n 100.000 particuliere bewakingscamera’s in database politie

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie maakt in haar dagelijks werk veel gebruik van deze camerabeelden. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Camera in beeld is een landelijk systeem, waarbij alle (particuliere en overheids-)camera’s met zicht op de openbare weg op een kaart worden vermeld. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken.

Waarom is ‘Camera in beeld’ belangrijk?
Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie heel snel op de kaart zien of er camerabeelden aanwezig zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de betreffende camera. Met Camera in beeld kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen.

Lees verder via

Leren over burgers in opsporing? Bezoek op 11 april het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019- Burgers in opsporing  Georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met onder meer: Eric Bervoets (Bureau Bervoets), Ronald van Steden (VU Amsterdam en SMV), Arnout de Vries (TNO) en Marnix Eysink Smeets (Inholland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *