06:25
23 november 2017

Webinar ‘the next step’ in milieutoezicht gemeente Eindhoven 9 november

Webinar ‘the next step’ in milieutoezicht  gemeente Eindhoven 9 november

Op 9 november vertelt Melvin van Lieshout, senior inspecteur Milieutoezicht van de gemeente Eindhoven, over de volgende stap in informatiegestuurd milieutoezicht- en handhaving.

Vorig jaar hebben we samen met de gemeente Eindhoven een datagedreven toepassing ontwikkeld om ‘onbekende bedrijven’ met een milieurisico op te sporen. In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. Op basis van feedback van de gemeente Eindhoven en andere organisaties hebben we een nieuwe versie van de Milieu Navigator ontwikkeld.

Deze nieuwe versie bevat onder andere de volgende vernieuwingen:

  • de app is ‘responsive’ gemaakt wat betektent dat de Milieu Navigator ook geschikt is voor mobiele devices. Op die manier kunnen toezichthouders via een tablet op locatie informatie krijgen.
  • De feature lenzen is geïntroduceerd. Deze lenzen stellen toezichthouders in staat om vanuit 1 scherm specifieke toezichtsdoelen te bereiken. Denk naast onbekende bedrijven, aan verdachte loodsen, uitgeschreven bedrijven etc.
  • De lens Verdachte Loodsen is toegevoegd waarmee toezichtshouders op de kaarten loodsen te zien krijgen met verhoogd risico op (milieu-)criminaliteit.
  • De lens Uitschrijvingen KvK wordt binnenkort toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat snel en direct eindcontroles kunnen worden ingepland voor bedrijven die zich hebben uitgeschreven bij de KvK.

Voor de volgende versie zijn alweer nieuwe ideeën zoals inzichtelijk maken van koeltorens in verband met legionella en de feature Mijn locatie waarmee een toezichthouder direct inzicht heeft met relevante informatie over de straat of buurt waar hij of zijn staat.

Samen met Melvin van Lieshout van de gemeente Eindhoven organiseren we daarom een webinar op donderdag 9 november om 15:00 uur, waarin we meer vertellen over deze nieuwe ontwikkelingen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *