08:12
23 november 2017

Lerarencongres Sociale veiligheid op scholen 6 & 7 oktober

Lerarencongres  Sociale veiligheid op scholen 6 & 7 oktober

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 organiseert de Onderwijscoöperatie het Lerarencongres. Twee dagen vol inspirerende workshops, lezingen en activiteiten. Stichting School & Veiligheid verzorgt op de vrijdag een drietal workshops.

In drie workshops die Stichting School & Veiligheid in samenwerking met een docent verzorgt gaan we graag in gesprek met u over:

  • Radicaal anders in gesprek over radicalisering!
    Kinderen groeien meer en meer op in de verschillende werkelijkheden. Veel scholen kennen een grotere mono-cultuur. Deze mono-cultuur zet ons voor een grotere uitdaging om het ‘moeilijke’ gesprek met een leerlingen aan te blijven gaan. Veel PVV-stemmers? Veel DENK stemmers? Hoe gaan we in gesprek over segregatie? Wat is jouw rol als leerkracht?
  • Vangnetten tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
    Verlegenheid om goed om te gaan met een grijs gebied van seksueel toelaatbaar gedrag, kan ook zorgen voor niet ingrijpen wanneer het wél fout gaat. Wat is verplicht en wanneer neem je als docent je pedagogische rol waar? We verkennen de mogelijkheden om de schaamte te doorbreken om van elkaar te leren hoe je omgaat met seksueel getinte situaties.
  • Gedragen Gedrag! Staan jullie met de neus dezelfde kant op?
    Eén van de sleutels voor sociale veiligheid is een gedeelde, gedragen visie. Alle neuzen één kant op. Maar dat is niet vanzelfsprekend het geval. Je neemt ook je eigen normen, waarden en ongeschreven regels mee. Gedragen Gedrag: een spel voor onderwijsteams om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan.

Kijk voor meer informatie en aanmelden via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *