03:13
23 oktober 2017

Jeugd veroorzaakt onrust in Valkenburgse volkswijk

Jeugd veroorzaakt onrust in Valkenburgse volkswijk

Exact een week geleden gaat het helemaal mis in de Valkenburgse wijk Broekhem-Noord, een volkswijk waar al langer problemen zijn met een groep overlastgevende jongeren.

Wanneer de 65-jarige buurtbewoner Willem Evers besluit om de het groepje jongeren aan te spreken op hun gedrag gaat het helemaal mis. Wat volgt is een confrontatie en tientallen buurtbewoners zijn ooggetuige van een fatale vechtpartij. Willem Evers overlijdt en de politie start direct een buurtonderzoek.

Wat de precieze oorzaak van zijn overlijden is wordt nu nog onderzocht. Wel zijn er inmiddels drie aanhoudingen verricht in verband met de zaak. Het gaat om twee jongens uit Valkenburg van 15 en 17 jaar, en een 17-jarige jongen uit Schimmert. Vandaag werd bekend dat twee van deze jongens alweer vrij zijn gelaten. De twee jongeren blijven verdachte in deze zaak, maar er is nu onvoldoende aanleiding volgens het Openbaar Ministerie om de twee in hechtenis te houden.

Lees verder via eenvandaag.nl

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners. Wilt u leren en reflecteren op uw lokale veiligheidsbeleid? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ met prof. hans Boutellier, prof. Ira Helsloot, Elke Devroe, Ronald van Steden en Marc Schuilenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *