03:15
23 oktober 2017

HSE Jaarcongres 2017 Veiligheid een keuze of toevalligheid? 30 november

HSE Jaarcongres 2017 Veiligheid een keuze of toevalligheid? 30 november

In 2016 zijn 70 mensen door hun werk om het leven gekomen, 19 meer dan in 2015. Het totaal aantal ongelukken steeg met 14 procent tot 2459, constateert de Inspectie SZW. “Werknemers die de ultieme prijs betaalden voor vaak onnodige fouten”, zegt Inspecteur-generaal Kuipers over de werknemers die overleden. “Als bedrijfsleven en overheid hebben we de morele plicht om van hun dood te leren.” lees meer >>

Veiligheid is een keuze, en geen kans of toevalligheid. Bewustwording van veiligheid is zo belangrijk. Gevaarlijke situaties op de werkvloer ontstaan merendeel door verkeerde keuzes en onveilig gedrag. Overtuigingen van mensen worden vaak gevormd door de ervaringen uit het verleden, en juist die overtuigingen zijn vaak het missende veiligheidselement in organisaties en de root cause van tegenvallende veiligheidsresultaten.

De 2e editie van het succesvolle HSE Jaarcongres staat volledig in het teken van veiligheid als keuze en de cultuur- en gedragsverandering die daarbij vaak nodig is om zo veiligheid echt goed na te streven.

Kijk voor meer informatie en aanmelden via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *