03:12
22 januari 2018

Expired: Dijkhoff: Gemeenten moeten jeugdhulp alsnog inkopen

Expired: Dijkhoff: Gemeenten moeten jeugdhulp alsnog inkopen

Als een rechter aan een jongere specifieke jeugdhulp oplegt die niet door de gemeente is ingekocht, moet de gemeente die hulp gewoon alsnog inkopen. Dat is het antwoord van minister Dijkhoff van Veiligheid en Justitie op Kamervragen over veel te lange wachttijden in de jeugdhulp.

Begin augustus verscheen in de Volkskrant een artikel waarin duidelijk werd dat jongeren die van een jeugdrechter verplicht therapie moeten volgen, soms tot wel een jaar moeten wachten voordat ze die hulp daadwerkelijk krijgen. De VNG reageerde daarop door te melden dat rechters niet altijd op de hoogte zijn van de contracten die gemeenten met zorgaanbieders hebben afgesloten. Met andere woorden “het is lastig zorg te leveren die niet is ingekocht”. Maar daar heeft minister Dijkhoff geen boodschap aan. ‘Als door de jeugdrechter jeugdhulp wordt opgelegd buiten het aanbod van de gemeente, is een specifieke omschrijving voorts van belang zodat de betrokken gemeente precies weet welke jeugdhulp zij alsnog moet inkopen’, schrijft hij aan de Kamer.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over aanbesteden in het sociaal domein? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘De Juridische Overheid’ van het Haags Congres Bureau i.s.m. Binnenlands Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *