07:33
14 december 2017

Expired: Baas in eigen buurt 13 december

Expired: Baas in eigen buurt 13 december

Wat en voor wie is het recht op de stad? Inspirerende verhalen van mensen die zelf hun omgeving creëren, inrichten en beheren.

Recht op een woning, een plek om je creativiteit te ontwikkelen, een ruimte om samen te komen en het recht om de publieke ruimte vorm te geven en te gebruiken. Het zijn rechten die voor iedereen zouden moeten gelden, maar dat is lang niet overal het geval. In deze editie van buurtcommunities zoomen we in op het principe van recht op de stad. Dit houdt in dat je de vrijheid moet hebben om jouw omgeving en daarmee jezelf te ontwikkelen. Hoe houd je democratische controle over de stad en de ontwikkelingen? En kun je het recht op de stad opeisen?

Het eerste deel van de avond gaan we in gesprek met burgers die zich actief inzetten om zich het recht op de stad toe te eigenen. We gaan in gesprek over de struikelblokken die je tegenkomt als stadmaker en hoe je met een hands on mentaliteit echt iets kan veranderen. Het tweede deel van de avond gaan we interactief aan de slag. Doe inspiratie op en praat mee!

Lees verder via dezwijger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *